Den grønne detektiv

OM MIG ...

Jeg er født og opvokset i Frederiksværk. De første tolv år boede jeg i Ll. Kregme tæt ved Roskilde Fjord. Siden rykkede jeg nærmere fødebyen, hvor jeg boede, indtil jeg var tyve. Blev student fra Frederikssund Gymnasium i 1981. I de to (voksen)romaner, Mistet herredømme og Arresø, får man et godt indblik i mine unge år.
 
Som teenager tegnede og udgav jeg tegneserier og satsede på en fremtid som reklametegner. Desværre (eller heldigvis!) blev det aldrig til noget.
 
Jeg rykkede alligevel til København og arbejdede først i en tebutik på Strøget, senere blev jeg kok på en mexicansk restaurant, mens jeg sideløbende tog en læreruddannelse fra Hellerup Seminarium. Så blev jeg gift, fik børn, lærerjob og forpligtelser. Jeg drømte stadig om at blive professionel tegneserietegner, men fandt ud af, at jeg egentlig bedre kunne lide at finde på historierne end at tegne dem.
 
I 1990 skrev jeg en erotisk novelle til en konkurrence i Alt for Damerne Veronica og ubåden, hed den, og damerne kunne godt lide den, så den blev bragt sammen med vindernovellerne. Jeg fik også en præmie, selvom jeg ikke vandt. 
 
Kort tid efter (i vinteren 1991) skrev jeg min første bog, Mammuthistorien, som udkom på Høst & Søn, men den var der ingen, der gad læse. Øv, for nu havde jeg ellers lige planlagt at blive rig og berømt. 
 
De næste par år skrev jeg tre romaner, Ridderen og Døden, Hajfiskeren, og Fugletyven. Nedadvendte tommelfingre fra forlaget. Så farvel til Høst og goddag til Gyldendal, hvor to af romanerne senere udkom som Med Døden i hælene, (som i parantes bemærket vandt Skandinavisk romankonkurrence i 2001) og Rædslernes ø, som blev femte bog i serien om Dykkerdetektiverne. Med hensyn til Fugletyven, så indgår dele af den i Jack Stump-historien Mama Bigfoot (Gyldendal 2003)
 
Mens alt dette stod på, havde jeg uddannet mig til skolebibliotekar og arbejdede som sådan, indtil jeg pensionerede mig selv i 2005 (som 44-årig) for at blive forfatter på 'fuld tid' som man siger. I årene som er fulgt, har jeg fået skrevet et væld af bøger og holdt et hav af foredrag. 
 
Sideløbende driver jeg forlaget Løse Ænder. Gå til forlagets hjemmeside her. PS: Jeg har også en BLOG, hvor du kan læse lidt mere om alting. 
 
 
Min allerførste bog udgivet på Høst i 1991. Sjovt nok er der dyr på rigtig mange af mine forsider. Alt fra fugle og fisk til flyveøgler. På min debutbog var der mammutter!
 
   
 
Den grønne detektiv-serien (kolonnen til venstre) Et udvalg af de klassiske Jack Stump-historier i udvidede og helt nyskrevne udgaver. De har kun lidt tilfælles med den oprindelige serie, og skal snarere betragtes som en slags nyfortolkede versioner af de klassiske bøger. Serien er afsluttet i december 2022 med det sjette og sidste bind, Mord og mutanter. (Vil du lytte til/læse bøgerne helt gratis, så klik på forsiderne og blev sendt til eReolenGO)
 
Henrik Einspors forfatterside. Seneste opdatering 4. juni 2024