Her ser du alle mine bøger år for for. Klik på forsider, hvis du vil læse/lytte (link til eReolen) 

2024

   
Er udkommet               Udkommer juli 2024.   Udkommer jui 2024.     Udkommer juli 2024
 
Årets bøger er i produktion, så hold løbende øje med sitet her.

2023

    
To børnebøger, en samling kortprosanoveller og en lille roman var, hvad jeg udgav dette år. Fra hestens mule og Bærplukkerne er hhv. kortprosanoveller og en mikro-roman. Sidstnævnte foregår i den rekordvåde sommer 1980 blandt en lille gruppe jordbærplukkere, og bogen blev udsolgt på få måneder, hvilket var opmuntrende, eftersom min hestemulebog blev fuldstændig overset. Det er ellers den bog, jeg har gjort mig allermest umage med - ever! Sådan kan det gå, men heldigvis havde jeg børnebøgerne at falde tilbage på.

2022

   
Mine første voksenbøger, Mistet herredømme og Arresø udkommer. Begge er kortromaner (min egen yndlingsgenre). Emma Bond er en horrorroman for børn og unge skrevet under den første coronanedlukning i 2020. Jeg slutter året af med Mord og mutanter, som er sjette bog i serien om Den grønne detektiv (Jack Stump). 

2021

     
Endnu et år med nedlukning og Covid. Jeg drosler selvklart ned på antallet af udgivelser. Heldigvis når jeg lige at holde en række skole- og biblioteksforedrag i den korte genåbning i sensommeren og efteråret. 

2020

      
Covid-19 lukkede landet ned, og det fysiske bogsalg gik nærmest i stå. Årets papirudgivelser blev hårdt ramt. Heldigvis blev nedlukningen en slags 'gennembrud' for e- og lydbøgerne, og da alle Løse Ænders titler allerede lå på diverse platforme, gik det endda.

2019

       
Bogbranchen har trange kår, salgstallene daler og daler, mens flere og flere bøger skrives til færre og færre læsere. Alle vil være forfattere og udgive bøger. Løse Ænder får henvendelser fra både håbefulde forfattere og mikroforlæggere in spe om råd og vejledning. 

2018

      
Flere bøger til den røde serie. Jeg er hele tiden på udkig efter dygtige illustratorer til at lave indbydende forsider. Løse Ænder har fundet formen. Men der er ikke længere plads til at lave illustrerede bøger. 

2017

     
Året hvor 'Den røde serie' fødes. En række bøger med hyperlav lix skrevet for læseudfordrede elever i de større klasser. Men der er også plads til en stor roman, I klovnenes kløer, og to rene egoistprojekter; retro-science fiction-gyseren, Menneskemaskinen, som er 100 % skrevet for min egen fornøjelses skyld. Lixtallet er svimlende 33, og bogen styrter til jorden som et brændende fly, men det er stort set også, hvad den handler om: Krig, kærlighed og brændende fly. Stjernedrengen er skrevet ultraminimalistisk og handler om en børnehjemsdreng, som rejser op for at redde rumhunden Laika, men brænder op i atomosfæren. Den er inspireret af virkelige hændelser og ikke mindst af Lotta Lothas roman, Tredje flyvehastighed.

2016 

   
Bogsalget falder markant og lærer-lockouten i foråret er yderligere en pind i ligkisten. Men jeg skal lige skyde mig selv i foden med den tredje og sidste Svend Svovl-samling. Endnu en flot gennemillustreret og lækkert produceret bog som ikke tjener sig hjem. Det bliver sidste år med illustrerede bøger. Desværre.

2015

      
Godt år for Løse Ænder. Omsætningen slår alle rekorder, og jeg føler næsten, at jeg kan gå på vandet. Men det bliver også sidste år med høje salgstal. Jeg udgiver alle mine bøger selv nu, og forlag og forfatter smelter sammen. 

2014

      
Der skal tjenes penge for at dække tabet på Svend Svovl, så jeg skriver nogle ramasjang-bøger, men er også letsindig nok til at gentage fadæsen med en ny Svend Svovl. En gennemillustreret to'er udkommer. Det går endnu værre, end med den første, men de andre bøger bliver godt modtaget. Alt godt fra havet nomineres til ORLA-prisen uden dog at vinde. Nøkkekæret flopper eftertrykkeligt, men både Hansi Hønegal, Den grønne detektiv og Flugten fra skinkeekspressen redder mine halefjer.

2013

 
Første bog, hvor jeg nyskriver og samler de fire første Svend Svovl-historier (efter overenskomst med Gyldendal) Det bliver en særdeles dyr fornøjelse og ruinerer næsten forlaget, ikke Gyldendals men mit! Men det bliver en flot og gennemillustreret bog.

2012

Jeg afslutter serien om Max Skræk med et brag af et dobbeltbind, Halloweenfesten. Her opklares mordmysteriet og alle trådene samles. Og klassens dronning, som gennem hele serien har været på nakken af hovedpersonen, får sin bekomst.

2011

Den humoristiske Max Skræk-serie er oprindelig skrevet, fordi jeg ville deltage i en seriebogskonkurrence. Jeg beslutter dog at udgive bøgerne på mit eget forlag, hvilket viser sig at være en god idé. De er alle illustreret af Rasmus Jensen.

2010

 
Forlagets bog nr. 3 (Max Skræk 1) bliver ORLA-nomineret. Og Jack Stump Halloween Special bliver et hit. Første Jack Stump-bog, som ikke udkommer på Gyldendal. Den er gennemillustreret af Jon Ranheimsæter. 

2009


Forlaget Løse Ænder grundlægges 15 maj. Nogle måneder senere udgiver jeg min første bog med forside af Peter Bay Alexandersen. Bogen sælger ca. 1400 eksemplarer, hvilket er nok til at jeg kan sætte de to næste bøger i produktion.
^^^^^Husk at sætte lyd på, når du ser ovenstående Hansi Hønegal-trailer. Krimierne om den hårdkogte snushane er sjov med sjov på. De kan også høres som lydbøger HER.
 

TIDEN FØR LØSE ÆNDER (1991-2009)

Ali Zongo 

Humoristisk serie om drengen Kurt, som finder en nødlandet alien og tager ham med hjem. Ali Zongo er bestemt ikke den mest lysende stjerne i universet, og hans indtog i familien, netop som den i forvejen står foran familieforøgelse, kommer ikke til at gå stille af sig. Kurts søde, men lidt skrappe lærer, fru Lund får bestemt også ændret sit syn på en masse ting. Og en dag er der korncirkler på marken ...
Hele serien er på otte bind, som alle er mesterligt illustreret af Thomas Balle.
 
        
Forsider og illustrationer Thomas Balle
 
Disse titler er alle udsolgte, men af og til kan man være heldig at finde dem i antikvarboghandlere eller på loppemarkeder. (se flere forsider på min blog)
 
         
Forsider af Lars Petersen (1-7) Jon Ranheimsæter (8) Klaus Westh (9) Peter Snejbjerg (10) Steen Axel Hansen (11)
+ 
25 Jack Stump-bøger/10 Svend Svovl-bøger/30 bøger i Gyldendals Dingo-serie + diverse novller og bidrag til antologier (se nogenlunde komplet liste her)
 
Se forsider til samtlige 25 Jack Stump-bøger på min blog. Her kan du også finde en masse andre Einspor-ting.
Henrik Einspors forfatterside. Seneste opdatering 4. juni 2024